Amb Elveția.jpg
ICI București

Întrevederea Directorului General ICI București cu Ambasadorul Elveției în România

Marți, 27 februarie 2024, Adrian-Victor Vevera, directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare in Informatică (ICI București), a primit vizita Excelenței Sale, domnul Massimo Baggi, Ambasadorul Elveției în România.

Întâlnirea a reprezentat un bun prilej pentru consolidarea relațiilor bilaterale dintre România și Elveția, evidențiind angajamentul ambelor părți în promovarea colaborării în domenii de interes comun, precum cercetarea științifică, educația, fintech și diplomația cibernetică.

Adrian-Victor Vevera, directorul general ICI București, a expus activitățile institutului, accentuând expertiza în aria fintech, prin prezentarea Pieței de NFT-uri interinsituționale. Totodată, a subliniat importanța dialogului continuu și a schimbului de idei pentru a promova proiecte comune care să contribuie la progresul științific și tehnologic, un exemplu fiind Digital Innovation Summit Bucharest (DISB), organizat de ICI București. În acest context, directorul general a extins E.S. Massimo Baggi invitația de a participa la cea de a treia ediție a International Conference on Cyber Diplomacy din cadrul DISB.

Această întrevedere marchează premisele pentru inovare și progres în domeniile tehnologice abordate. ICI București rămâne dedicat consolidării parteneriatelor și contribuției semnificative la progresul științific și tehnologic la nivel național și internațional.