SCIA.jpg
ICI București

ICI București și ARSC lansează Platforma națională pentru transformarea digitală a României

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) și Asociația Română pentru Smart City (ARSC) au făcut un pas semnificativ către viitorul digital al României prin lansarea Platformei naționale pentru transformarea digitală, joi, 4 aprilie 2024.

Directorul ICI București, Adrian Victor Vevera, a subliniat importanța acestui demers, afirmând: „Platforma reprezintă un punct de referință esențial pentru comunicare și colaborare. Ne dorim să creăm un ecosistem în care soluțiile dezvoltate să fie accesibile și aplicabile, contribuind astfel la modernizarea și eficientizarea serviciilor publice și private în România”.

Printre obiectivele principale ale Platformei se numără implementarea de soluții avansate pentru eficientizarea serviciilor publice și stimularea inovației în sectorul privat, stabilirea unui ecosistem digital coeziv și securizat care să permită colaborarea eficientă între instituțiile administrației și sectorul privat, precum și creșterea nivelului de competențe digitale atât printre cetățeni, cât și în rândul funcționarilor publici, pentru o adoptare mai rapidă și mai eficientă a tehnologiilor digitale.

În semn de recunoaștere a eforturilor depuse în direcția transformării digitale, ICI București a obținut premiul Smart City la categoria tehnologie și inovare pentru proiectul ICI Decentralized Services - integrarea tehnologiei NFT în serviciile publice, în cadrul SCIA 8 Awards Gala, organizată de Asociația Română pentru Smart City.

Platforma națională pentru transformarea digitală marchează un moment crucial în drumul către modernizarea și inovarea digitală a României, subliniind angajamentul continuu al ICI București și ARSC în promovarea unei societăți digitale avansate și incluzive.