blog poster setre.png
ICI București

ICI București va administra Registrul Electronic Național (SETRE - Serviciul European de Taxare Rutieră Electronică)

Prin ORDONANȚA aprobată în Ședința de Guvern din data de 31.01.2022 privind interoperabilitatea sistemelor de tarifare rutieră electronică şi facilitarea schimbului transfrontalier de informaţii cu privire Ia neplata tarifelor rutiere, ICI București va înființa, operaționaliza, administra și actualiza Registrul Electronic Naţional.

La sfârşitul fiecărui an calendaristic, vom comunica pe cale electronică Comisiei Europene registrele domeniilor SETRE şi ale furnizorilor SETRE de pe teritoriul României.

Totodată, în cadrul aceluiași act normativ, este prevăzută și înființarea BIROULUI UNIC DE CONTACT la nivel al Uniunii Europene. Acesta va fi operaționalizat de către ICI București printr-o platformă informatică, prin intermediul căreia furnizorii SETRE din țară și statele membre UE interesați pot obține informații privind entităţile din România care percep tarife rutiere.

Anunțuri recente

Lista completă
distribuite.jpeg

ICI București lansează spațiul virtual pentru centralizarea propunerilor în domeniul tehnologiilor distribuite

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) lansează spațiul virtual pentru centralizarea propunerilor în domeniul tehnologiilor distribuite. Adresa de email la care părțile interesate pot trimite sugestii care să fie prezentate Comisiei pentru reglementări în domeniul tehnologiilor distribuite este dlt@ici.ro.

participare-eveniment.jpeg

ICI București a participat la Forumul Parlamentar de Securitate și Informații

În perioada 7-8 iulie a.c., Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a participat la Forumul Parlamentar de Securitate și Informații, desfășurat la Palatul Parlamentului din București. Evenimentul a oferit parlamentarilor și oficialilor guvernelor de pe întreg mapamondul posibilitatea de a interacționa și de a beneficia de experiența specialiștilor internaționali în domenii de interes.

protocol-colaborare-smartleader.jpeg

Protocol de cooperare între ICI București și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale

Scopul principal al acestei colaborări este de a oferi suportul tehnic în scopul avizării documentațiilor tehnico-economice aferente cererilor de finanțare a investițiilor pentru construirea sau modernizarea infrastructurii de broadband cu finanțare prin Măsura 19 „Sprijin pentru dezvoltarea locală LEADER” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020).