protocol-colaborare.jpeg
ICI București

ICI București a încheiat protocolul de cooperare cu Serviciul de Stat pentru Comunicații Speciale și Securitatea Informației din Azerbaijan

Astăzi, 24 aprilie 2023, ICI București a primit vizita delegației Serviciului de Stat pentru Comunicații Speciale și Securitatea Informației din Azerbaijan, prilej cu care a fost încheiat protocolul de cooperare între cele două entități. Documentul a fost semnat de către domnul Adrian Victor Vevera, directorul general al ICI București și de către domnul Lt. Gen. Ilgar Musayev, Șeful Serviciului.

Cu această ocazie, au fost subliniate câteva aspecte ale viitoarelor colaborări între cele două entități. Directorul ICI București a menționat două mari arii în care echipele pot colabora, și anume cercetarea fundamentală (prin dezvoltarea de proiecte și aplicații adaptate nevoilor diferitelor entități) și, respectiv digitalizarea diferitelor structuri naționale. Un punct de interes major în colaborare este reprezentat de piața de NFT instituționale pentru instituțiile statului, mediul de afaceri și cetățeni pe baza ecosistemului (DNS/TLD) descentralizat ce are la bază tehnologia blockchain, marketplace înființat de ICI București ce poate fi deschis și partenerilor din Azerbaijan.

Pentru Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI București, acesta reprezintă un pas remarcabil spre inovare prin dezvoltarea și construirea unui cadru operațional pentru o economie sustenabilă, beneficiind și încurajând interacțiunea dintre cetățeni, mediul de afaceri și entități instituționale în noile ecosisteme digitale descentralizate.

Anunțuri recente

Lista completă
0a053618-7f3c-46ce-b11f-aeed592e4674.jpeg

Întrevederea Directorului General ICI București cu Ambasadorul Statului Qatar în România

Astăzi, 31 mai 2023, Adrian Victor Vevera, directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare in Informatică (ICI București), a avut o întrevedere cu Excelența Sa, Osama Yousef A.A. Alqaradawi, Ambasadorul Statului Qatar în România.

intrevedere-centru-de-studii-strategice.jpeg

ICI București a avut o întrevedere cu reprezentanți ai Centrului de Studii Strategice al Forțelor Armate al Academiei Militare Superioare Nasser din Egipt

Astăzi, 22 mai 2022, ICI București a avut o întrevedere cu reprezentanți ai Centrului de Studii Strategice al Forțelor Armate al Academiei Militare Superioare Nasser din Egipt. Discuțiile s-au focusat pe proiectele dezvoltate de către ICI București, precum și soluțiile inovatoare în domenii precum forensic digital, securitate cibernetică, analiza datelor și alte tehnologii emergente.

colaborare-ici-dservices.jpeg

Dinamo București și ICI București colaborează pentru a lansa o colecție inovatoare NFT

Dinamo București, clubul sportiv cu cele mai multe titluri olimpice și Mondiale, precum și medalii de aur, argint și bronz din România, și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, cel mai important institut din domeniul cercetării, dezvoltării și inovării în tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) din România, au anunțat, în cadrul evenimentului aniversar “Dinamo 75”, colaborarea pentru introducerea unei colecții Non-Fungible Token (NFT).