parteneriat-ici-univ.jpeg
ICI București

ICI București a încheiat un protocol de cooperare cu Universitatea Româno-Americană

Astăzi, 28 iulie 2023, ICI București a primit vizita delegației Universității Româno-Americane, prilej cu care a fost încheiat protocolul de cooperare între cele două entități. Documentul a fost semnat de către domnul Dr. ing. Adrian Victor Vevera, directorul general al ICI București și de către domnul Prof. univ. dr. habil. Costel Negricea, rectorul universității, împreună cu domnul Conf. univ. dr. Alexandru Tăbușcă, decanul Facultății de Informatică Managerială din cadrul universității.

Cu acest prilej, au fost subliniate câteva aspecte ale viitoarelor colaborări între cele două entități. Directorul ICI București a menționat efectuarea de internship-uri ale studenților, care vor pregăti scena pentru o tranziție fără probleme de la viața academică la cea profesională. Totodată, sunt luate în considerare programe de pregătire menite să formeze competențe și să dezvolte aptitudini necesare în contextul digitalizării și amenințărilor cibernetice.

„Astăzi, am subliniat importanța stagiilor pentru studenți, oferind experiență în lumea reală și aplicare practică a cunoștințelor teoretice, pregătindu-i astfel pentru o carieră de succes. Mai mult decât atât, programele noastre de formare echipează participanții cu cele mai noi instrumente și tehnici pentru securitate cibernetică și nu numai. Subliniind o abordare proactivă, aceste programe permit participanților să diminueze riscurile și să valorifice oportunitățile care apar în zona digitală. Împreună cu Universitatea Româno-Americană, ne angajăm să promovăm o cultură a învățării continue și a inovației.” a declarat Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București.

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București reprezintă cel mai important institut de cercetare - dezvoltare şi inovare în domeniul Tehnologiilor Informației şi Comunicațiilor din România. Centrul de Pregătire și Formare Profesională Continuă din cadrul institutului are scopul de a promova inovația, de a asigura cadrul optim pentru dezvoltarea personală și profesională, prin formarea și perfecționarea de competențe specifice domeniului IT&C, competențe adaptate la cerințele unei piețe competitive.

Anunțuri recente

Lista completă
ici-dgl.jpeg

ICI București primește vizita oficială a unei delegații din Nigeria pentru a consolida colaborarea în domeniul TIC

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București a găzduit vizita unei delegații oficiale din Nigeria, stat interesat de dezvoltarea cooperării bilaterale în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC). Această întâlnire a subliniat angajamentul ambelor părți de a consolida parteneriatele internaționale în sectorul IT și de a promova inovația digitală.

ici-twin.jpeg

ICI București înființează Cyber Diplomacy Twinning Center împreună cu Universitatea ADA și Serviciul de Stat pentru Comunicații Speciale și Securitatea Informației din Azerbaidjan

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Universitatea ADA din Azerbaidjan și Serviciul de Stat pentru Comunicații Speciale și Securitatea Informației din Azerbaidjan marți, 24 septembrie 2024. Acest parteneriat, realizat prin intermediul Centrului de Cyber Diplomacy din cadrul ICI București, se concretizează, în primă fază, prin înființarea unui Cyber Diplomacy Twinning Center.

ICI Romfilatelia (1).png

ICI București, în parteneriat cu Romfilatelia și Curtea de Conturi a României, lansează colecția "Guardians of Accountability: The Legacy of the Romanian Court of Accounts"

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, în colaborare cu Romfilatelia și Curtea de Conturi a României, lansează colecția de NFT-uri intitulată "Guardians of Accountability: The Legacy of the Romanian Court of Accounts". Această colecție unică marchează cei 160 de ani de la înființarea Curții de Conturi a României, evidențiind evoluția sa de la înființare până la rolul său în democrația românească.