lansare-nft-ici.jpeg
ICI București

ICI București a lansat prima platformă instituţională europeană de tranzacţionare de active digitale: ICI D|SERVICES

Astăzi, 26 aprilie 2023, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București a lansat prima platformă instituţională europeană de tranzacţionare de active digitale, care gestionează NFT-uri (Non-Fungible Tokens) şi operează pe baza tehnologiilor descentralizate Blockchain şi Web3: https://nft.ici.ro/, în cadrul Critical Infrastructure Protection Forum, la Palatul Parlamentului din București.

Lansarea platformei a fost efectuată în prezența ministrului cercetării, inovării şi digitalizării, domnul Sebastian Burduja, a ministrului economiei, domnul Florin Spătaru și a secretarului de stat din cadrului ministerului de finanțe, domnul Mihai Diaconu, care a prezentat un mesaj din partea ministrului Finanţelor, domnul Adrian Câciu.

„Astăzi trăim un moment istoric. Lansăm prima platformă instituțională europeană de tranzacționare de active digitale. Noi nu am încercat decât să aducem și ecosistemul instituțiilor de stat în zona noilor tehnologii, pentru că reprezintă viitorul la care trebuie să ne adaptăm cu toții. Împreună putem să venim cu propuneri, astfel încât să creăm un mediu propice dezvoltării, pentru că prosperitate înseamnă o democrație mai largă. Acesta nu este decât începutul și ne dorim să continuăm parteneriatul între instituții publice, mediu de afaceri, zona academică, zona de cultură, societate civilă, deoarece numai împreună putem să reușim, iar binele fiecăruia se reflectă în binele tuturor.” A spus Adrian-Victor Vevera, directorul ICI București.

Platforma ICI D|SERVICES a fost dezvoltată de ICI București și reprezintă prima inițiativă guvernamentală care se alătură ecosistemului de aplicații inovatoare construite pe rețeaua blockchain MultiversX. Cele șase colecții existente sunt :

  • "ICONS of the Generational Circle" – David Popovici
  • "The Generational Circle” - Comitetul Olimpic și Sportiv Român
  • "Memories of Future Self" – AGERPRES
  • „O Lume într-un Timbru” – Romfilatelia
  • "Our A.I. Story - Central University Library Reimagined" - Biblioteca Centrală Universitară "Carol I"
  • "Past | Present | Future" – ICI București

Anunțuri recente

Lista completă
0a053618-7f3c-46ce-b11f-aeed592e4674.jpeg

Întrevederea Directorului General ICI București cu Ambasadorul Statului Qatar în România

Astăzi, 31 mai 2023, Adrian Victor Vevera, directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare in Informatică (ICI București), a avut o întrevedere cu Excelența Sa, Osama Yousef A.A. Alqaradawi, Ambasadorul Statului Qatar în România.

intrevedere-centru-de-studii-strategice.jpeg

ICI București a avut o întrevedere cu reprezentanți ai Centrului de Studii Strategice al Forțelor Armate al Academiei Militare Superioare Nasser din Egipt

Astăzi, 22 mai 2022, ICI București a avut o întrevedere cu reprezentanți ai Centrului de Studii Strategice al Forțelor Armate al Academiei Militare Superioare Nasser din Egipt. Discuțiile s-au focusat pe proiectele dezvoltate de către ICI București, precum și soluțiile inovatoare în domenii precum forensic digital, securitate cibernetică, analiza datelor și alte tehnologii emergente.

colaborare-ici-dservices.jpeg

Dinamo București și ICI București colaborează pentru a lansa o colecție inovatoare NFT

Dinamo București, clubul sportiv cu cele mai multe titluri olimpice și Mondiale, precum și medalii de aur, argint și bronz din România, și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, cel mai important institut din domeniul cercetării, dezvoltării și inovării în tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) din România, au anunțat, în cadrul evenimentului aniversar “Dinamo 75”, colaborarea pentru introducerea unei colecții Non-Fungible Token (NFT).