participare-forum-consultare.jpeg
ICI București

ICI București a participat la Forumul de consultare privind energia durabilă în sectoarele de apărare și securitate

Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Informatică (ICI București) a fost reprezentat în calitate de moderator al Grupului de Lucru 3 pe Protecția Infrastructurilor Critice de Energie cu responsabilități în stabilirea agendei, organizare, definirea livrabilelor și coordonarea pentru producție și livrare, în cadrul Forumului Consultativ pentru Energie Sustenabilă în Sectoarele de Apărare și Securitate.

Agenția Europeană de Apărare (EDA) a organizat cel de-al cincilea Forum Consultativ (a treia fază) (CF SEDSS III) în perioada 30 noiembrie - 1 decembrie 2022, sub auspiciile Președinției Cehiei la Consiliul Uniunii Europene. Ministerul Apărării al Republicii Cehe a găzduit acest eveniment.

Peste 150 de experți din 29 de țări europene și diferite instituții și organizații au participat la cea de-a cincea conferință a celei de-a treia etape a CF SEDSS III la Praga, reafirmând statutul Forumului Consultativ ca cea mai mare comunitate europeană a energiei de apărare. Proiectul a început în 2015 cu scopul principal de a crea o comunitate legată de energia de apărare care să împărtășească informații relevante și cele mai bune practici pentru a atinge obiectivele de energie durabilă.

Forumul a reunit reprezentanți ai statelor UE și reprezentanții Ministerului Apărării din statele partenere, reprezentanți ai instituțiilor UE, membri ai mediului academic și ai sectorului privat. A treia fază a început în 2019 și se va încheia în 2024.

ICI București este implicat în CF SEDSS din 2017. Participarea la acest Forum de Consultare subliniază dedicarea ICI București pentru protecția infrastructurii critice și reziliența într-o mare varietate de domenii, inclusiv energia, precum și capacitatea sa de a contribui la discuțiile politice și tehnice la nivel internațional european