acord-de-cooperare.jpeg
ICI București

ICI București implicat în acordul de cooperare pentru consolidarea domeniului tehnologiei informaţiei

Luni, 12 decembrie 2022, la Chișinău, a fost semnat un Acord de cooperare pentru consolidarea domeniului tehnologiei informației de ambele părți ale Prutului. Obiectivul Acordului este acela de a crește nivelul competențelor digitale ale personalului administrației publice, precum și a îmbunătăți infrastructura digitală și capabilitățile digitale ale României și Republicii Moldova.

Iurie Țurcanu, viceprim-ministru al Republicii Moldova, Sebastian Ioan Burduja, ministrul cercetării, inovării și digitalizării din România și Mateusz Majewski, vice-președinte regional pentru Europa de Est la UiPath au semnat un Acord de cooperare pentru consolidarea domeniului tehnologiei informației de ambele părți ale Prutului.

Totodată, Microsoft, reprezentat la întrunire prin Michelle Simmons, Director General al regiunii Microsoft CEE Multi-Country și Bogdan Putinică, directorul general Microsoft România, va sprijini eforturile ambelor guverne, ajutând la modernizarea capabilităţilor tehnice respective şi la îmbunătăţirea eficienţei operaţionale în sectoarele public şi privat.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a fost reprezentat în comisia inter-guvernamentală româno-moldoveană de către Adrian-Victor Vevera, directorul institutului și alți cercetători.

În cadrul întrevederii, s-a discutat despre ecosistemul digital din România şi Republica Moldova şi despre necesităţile stringente ale celor două state de a dezvolta şi lansa iniţiative comune de transformare digitală şi creştere a capacităţii administrative.