ICI Romfilatelia (1).png
ICI București

ICI București, în parteneriat cu Romfilatelia și Curtea de Conturi a României, lansează colecția "Guardians of Accountability: The Legacy of the Romanian Court of Accounts"

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, în colaborare cu Romfilatelia și Curtea de Conturi a României, lansează colecția de NFT-uri intitulată "Guardians of Accountability: The Legacy of the Romanian Court of Accounts". Această colecție unică marchează cei 160 de ani de la înființarea Curții de Conturi a României, evidențiind evoluția sa de la înființare până la rolul său în democrația românească.

Noua colecție NFT explorează istoria și evoluția Curții de Conturi, oferind publicului ocazia de a descoperi momentele-cheie, personalitățile vizionare și elementele arhitecturale emblematice care au definit instituția de-a lungul timpului. Fiecare NFT reprezintă o parte din acest traseu istoric, de la înființarea instituției sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza până la rolul său actual ca garant al bunei guvernări.

Colecția "Guardians of Accountability: The Legacy of the Romanian Court of Accounts" oferă acces la experiențe interactive, inclusiv tururi virtuale ale Palatului Curții de Conturi, printuri artistice comemorative în ediție limitată ale mărcilor poștale și drepturi de guvernare în viitoarele lansări de NFT-uri. Vă invităm să explorați colecția accesând acest link: https://nft.ici.ro/guardians-of-accountability

În completarea acestei inițiative, Romfilatelia a introdus în circulație, în data de 18 septembrie 2024, o emisiune de mărci poștale dedicată aniversării Curții de Conturi a României. Această emisiune filatelică include timbre care ilustrează portretele domnitorului Alexandru Ioan Cuza și al lui George Ioan Lahovary, precum și arhitectura impresionantului Palat al Curții de Conturi, inaugurat în 1899.

În calitate de instituție supremă de audit, Curtea de Conturi a României și-a construit un profil internațional participând activ în organisme internaționale, ca membru al organizațiilor instituțiilor supreme de audit INTOSAI (Organizația Internațională a Instituțiilor Supreme de Audit), EUROSAI (Organizația Europeană a Instituțiilor Supreme de Audit), AISCCUF (Asociația Instituțiilor Supreme de Audit Francofone).