Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București a găzduit vizita unei delegații oficiale din Nigeria, stat interesat de dezvoltarea cooperării bilaterale în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC). Această întâlnire a subliniat angajamentul ambelor părți de a consolida parteneriatele internaționale în sectorul IT și de a promova inovația digitală.
Vizita a oferit un cadru propice pentru schimbul de experiențe și bune practici în ceea ce privește transformarea digitală a administrației publice, securitatea infrastructurii cibernetice și dezvoltarea de soluții inovatoare menite să sprijine evoluția digitală la nivel guvernamental.
„Suntem onorați să primim această delegație și să explorăm noi oportunități de colaborare în domeniul TIC. ICI București are o vastă experiență și este hub de cooperare în domeniul IT pentru regiunea Asia Pacific, Orientul Mijlociu și Africa din anul 2018, astfel că ne bucurăm să împărtășim din expertiza noastră, contribuind la dezvoltarea unui parteneriat strategic cu Nigeria”, a declarat Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București.
Printre temele de discuție abordate în cadrul întâlnirii s-au numărat: soluții pentru digitalizarea administrației publice, cu accent pe îmbunătățirea eficienței și accesibilității serviciilor publice prin tehnologie, securitatea cibernetică, un domeniu de interes major în contextul amenințărilor cibernetice globale, unde ICI București a prezentat soluții pentru protecția infrastructurii critice, educația și formarea specialiștilor IT, axate pe dezvoltarea competențelor digitale necesare pentru a face față provocărilor din era digitală.
Delegația nigeriană și-a exprimat aprecierea pentru ospitalitatea ICI București și a subliniat interesul de a continua colaborarea pe termen lung, prin parteneriate bilaterale care să faciliteze transferul de tehnologie și know-how. Această vizită face parte dintr-o serie de inițiative menite să întărească cooperarea internațională și să promoveze soluții inovatoare în digitalizare și securitate cibernetică.