ici-romf.jpeg
ICI București

ICI București și Romfilatelia lansează noi colecții de NFT-uri

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, în colaborare cu Romfilatelia, un partener strategic al institutului încă de la deschiderea platformei instituționale de tranzacționare a activelor digitale, anunță lansarea unor noi colecții de NFT-uri în data de 4 septembrie 2024.

Prima colecție, „Astronomy: Celestial Chronicles”, transformă fenomene astronomice uimitoare în artă digitală, fiind bazată pe o nouă emisiune de mărci poștale. Colecția vă invită să explorați cosmosul printr-un amestec fascinant de artă, istorie și știință, creând un portal către un moment în timp, celebrând astfel curiozitatea umană și frumusețea universului.

Colecția „Innovation, Steps Towards the Future” aduce elemente interactive și educaționale suplimentare oferite de tehnologia AR. Aceste caracteristici fac colecția de timbre mai interesantă și mai informativă, captând atât interesul colecționarilor experimentați, cât și al noilor veniți.

„Ne bucurăm să continuăm colaborarea cu Romfilatelia, unica autoritate desemnată de Guvernul României în emiterea mărcilor poştale româneşti, care păstrează farmecul colecționării de timbre, îmbrățișând inovația digitală. Împreună, ne propunem să aducem pasiunea filateliei în era nativilor digitali” a declarat Adrian-Victor Vevera, director general ICI București.

Pentru mai multe informații despre noile colecții și despre cum pot fi achiziționate, vizitați platforma ICI D|Services la https://nft.ici.ro/. Fiecare NFT din colecțiile lansate este garantat de tehnologia blockchain, asigurând autenticitatea și Aunicitatea fiecărui activ digital.

ICI Bucureşti a lansat, anul trecut, în luna aprilie, ICI D|SERVICES (ICI Decentralized Services), prima platformă instituţională europeană de tranzacţionare de active digitale, care gestionează NFT-uri (Non-Fungible Tokens) şi operează pe baza tehnologiilor descentralizate Blockchain şi Web3. Practic, este prima platformă de tranzacţionare NFT-uri instituţională, prin care se stabileşte un nou standard pentru industrie.