intalnire-qatar-ambasador.jpeg
ICI București

Întâlnire Adrian-Victor Vevera, Director General ICI București și ambasadorul Statului Qatar în România

Astăzi, 6 decembrie 2023, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a fost onorat să găzduiască o întrevedere între directorul general, Adrian Victor Vevera, și Excelența Sa, E.S. Dl. Osama Yousef A.A. ALQARADAWI, Ambasadorul Statului Qatar în România.

În cadrul discuțiilor , temele principale au fost centrate pe consolidarea relațiilor de colaborare și cooperare dintre cele două țări . Directorul general Adrian-Victor Vevera a prezentat inițiativele de cercetare-dezvoltare ale ICI București, evidențiind oportunitățile de extindere a cooperării în diverse domenii de interes comun. Astfel, s-a pus accentul pe posibile colaborări în domenii precum cyberdiplomacy, cyber range și tehnologia NFT (non-fungible tokens).

Întâlnirea a subliniat, de asemenea, importanța legăturilor strânse dintre mediul academic, comunitatea diplomatică și partenerii din industrie. Atât domnul Vevera, cât și Excelența Sa domnul ALQARADAWI, au evidențiat dorința lor fermă de a consolida aceste conexiuni, recunoscând valoarea adusă de sinergia resurselor și expertizei. Scopul comun al ambelor părți rămâne dezvoltarea de soluții inovatoare și promovarea transferului tehnologic între cele două state.

Această întâlnire marcantă semnalează începutul unei colaborări promițătoare între cele două țări și creează premisele pentru inovare și progres în domeniile tehnologice abordate. ICI București rămâne ferm dedicat consolidării parteneriatelor și aducerii unei contribuții semnificative la progresul științific și tehnologic la nivel național și internațional.