intrevedere-ici.jpeg
ICI București

Întrevederea ICI București cu reprezentanți ai Ambasadei Republicii Federative a Braziliei în România

Astăzi, 19 iunie 2023, Adrian Victor Vevera, directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare in Informatică (ICI București), a avut o întrevedere cu Alexandre da Silva Barbedo, Șef al Sectorului de Promovare Comercială și a Investițiilor (SECOM) din cadrul Ambasadei Republicii Federative a Braziliei în România.

Temele abordate în cadrul întâlnirii au făcut referire la relația de colaborare cooparea dintre cele două țări, inițiativele de cercetare-dezvoltare ale ICI București și posibilitățile de amplificare a cooperării.

Totodată, a fost subliniată legătura dintre mediul academic, comunitatea diplomatică și partenerii din industrie. Participanții și-au exprimat dorința de a consolida aceste legături prin punerea în comun a resurselor și expertizei, în vederea dezvoltării de soluții inovatoare și a promovării transferului tehnologic între cele două state.

Ambele părți au apreciat întâlnirea ca fiind un pas important pentru consolidarea relațiilor bilaterale și dezvoltarea colaborării în domeniul tehnologic. Întrevederea a creat premisele pentru o cooperare fructuoasă, deschizând noi orizonturi.

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București reprezintă cel mai important institut de cercetare - dezvoltare şi inovare în domeniul Tehnologiilor Informaţiei şi Comunicaţiilor din România. Prin asumarea priorităţilor ştiinţifice şi tehnologice ale domeniului, misiunea ICI București o constituie consolidarea poziţiei câştigate.