ici-d-services.jpeg
ICI București

Proiectul ICI D|SERVICES lansat la Paris

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București a lansat, la Paris, proiectul ICI D|SERVICES, prima platformă instituțională de tranzacționare de active digitale (NFT Marketplace) din România și din Uniunea Europeană.

Primele două entități partenere sunt Comitetul Olimpic Sportiv Român, cu colecția „The Generational Circle – from Paris 1924 to Paris 2024” și Agerpres, cu colecția „Memories from the Future Self – Taking the historical moments that shaped who we are today into the future of the internet”: https://www.nft.ici.ro.

David Popovici este primul sportiv care se alătură acestui demers important, fiind pionierul colecției „The Generational Circle”.

„Viitorul este aici. Împreună cu MultiversX, aducem viitorul în România, creând prima platformă instituțională de tranzacționare NFT. Suntem convinși că acesta este doar începutul.” a transmis Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București.

În cadrul prezentării de la Paris, a fost menționată și crearea unui nou sistem de DNS și TLD, utilizând tehnologia Blockchain și Web3, proiect desfășurat tot împreună cu MultiversX.

Context: În perioada 3-5 noiembrie 2022, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București a fost prezent la evenimentul X Day, organizat de MultiversX.

Anunțuri recente

Lista completă
0a053618-7f3c-46ce-b11f-aeed592e4674.jpeg

Întrevederea Directorului General ICI București cu Ambasadorul Statului Qatar în România

Astăzi, 31 mai 2023, Adrian Victor Vevera, directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare in Informatică (ICI București), a avut o întrevedere cu Excelența Sa, Osama Yousef A.A. Alqaradawi, Ambasadorul Statului Qatar în România.

intrevedere-centru-de-studii-strategice.jpeg

ICI București a avut o întrevedere cu reprezentanți ai Centrului de Studii Strategice al Forțelor Armate al Academiei Militare Superioare Nasser din Egipt

Astăzi, 22 mai 2022, ICI București a avut o întrevedere cu reprezentanți ai Centrului de Studii Strategice al Forțelor Armate al Academiei Militare Superioare Nasser din Egipt. Discuțiile s-au focusat pe proiectele dezvoltate de către ICI București, precum și soluțiile inovatoare în domenii precum forensic digital, securitate cibernetică, analiza datelor și alte tehnologii emergente.

colaborare-ici-dservices.jpeg

Dinamo București și ICI București colaborează pentru a lansa o colecție inovatoare NFT

Dinamo București, clubul sportiv cu cele mai multe titluri olimpice și Mondiale, precum și medalii de aur, argint și bronz din România, și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, cel mai important institut din domeniul cercetării, dezvoltării și inovării în tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) din România, au anunțat, în cadrul evenimentului aniversar “Dinamo 75”, colaborarea pentru introducerea unei colecții Non-Fungible Token (NFT).