ici-d-services.jpeg
ICI București

Proiectul ICI D|SERVICES lansat la Paris

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București a lansat, la Paris, proiectul ICI D|SERVICES, prima platformă instituțională de tranzacționare de active digitale (NFT Marketplace) din România și din Uniunea Europeană.

Primele două entități partenere sunt Comitetul Olimpic Sportiv Român, cu colecția „The Generational Circle – from Paris 1924 to Paris 2024” și Agerpres, cu colecția „Memories from the Future Self – Taking the historical moments that shaped who we are today into the future of the internet”: https://www.nft.ici.ro.

David Popovici este primul sportiv care se alătură acestui demers important, fiind pionierul colecției „The Generational Circle”.

„Viitorul este aici. Împreună cu MultiversX, aducem viitorul în România, creând prima platformă instituțională de tranzacționare NFT. Suntem convinși că acesta este doar începutul.” a transmis Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București.

În cadrul prezentării de la Paris, a fost menționată și crearea unui nou sistem de DNS și TLD, utilizând tehnologia Blockchain și Web3, proiect desfășurat tot împreună cu MultiversX.

Context: În perioada 3-5 noiembrie 2022, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București a fost prezent la evenimentul X Day, organizat de MultiversX.