ici-d-services.jpeg
ICI București

Proiectul ICI D|SERVICES lansat la Paris

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a lansat, la Paris, proiectul ICI D|SERVICES, prima platformă instituțională de tranzacționare de active digitale (NFT Marketplace) din România și din Uniunea Europeană.

Primele două entități partenere sunt Comitetul Olimpic Sportiv Român, cu colecția “The Generational Circle - from Paris 1924 to Paris 2024” și Agerpres, cu colecția “Memories from the Future Self - Taking the historical moments that shaped who we are today into the future of the internet”: https://www.nft.ici.ro.

David Popovici este primul sportiv care se alătură acestui demers important, fiind pionierul colecției “The Generational Circle”.

“Viitorul este aici. Împreună cu MultiversX, aducem viitorul în România, creând prima platformă instituțională de tranzacționare NFT. Suntem convinși că acesta este doar începutul.” a transmis Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București.

În cadrul prezentării de la Paris, a fost menționată și crearea unui nou sistem de DNS și TLD, utilizând tehnologia Blockchain și Web3, proiect desfășurat tot împreună cu MultiversX.

Context: În perioada 3-5 noiembrie 2022, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a fost prezent la evenimentul X Day, organizat de Elrond.

Anunțuri recente

Lista completă
participare-forum-consultare.jpeg

ICI București a participat la Forumul de consultare privind energia durabilă în sectoarele de apărare și securitate

Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Informatică (ICI București) a fost reprezentat în calitate de moderator al Grupului de Lucru 3 pe Protecția Infrastructurilor Critice de Energie cu responsabilități în stabilirea agendei, organizare, definirea livrabilelor și coordonarea pentru producție și livrare, în cadrul Forumului Consultativ pentru Energie Sustenabilă în Sectoarele de Apărare și Securitate.

acord-de-cooperare.jpeg

ICI București implicat în acordul de cooperare pentru consolidarea domeniului tehnologiei informaţiei

Luni, 12 decembrie 2022, la Chișinău, a fost semnat un Acord de cooperare pentru consolidarea domeniului tehnologiei informației de ambele părți ale Prutului. Obiectivul Acordului este acela de a crește nivelul competențelor digitale ale personalului administrației publice, precum și a îmbunătăți infrastructura digitală și capabilitățile digitale ale României și Republicii Moldova.

ici-visit.jpeg

ICI București a primit vizita doamnei Rahav Shalom-Revivo, oficial israelian specializat în cibernetică financiară

Ieri, 13 decembrie 2022, Adrian Victor Vevera, directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare in Informatică (ICI București), a primit vizita doamnei Rahav Shalom-Revivo, șef al departamentului de inovare în cibernetică financiară și angajamente internaționale din cadrul Ministerului Finanțelor în Israel.