vizita-ici.jpeg
ICI București

Vizita Ambasadorului Republicii Kazahstan în România la ICI București

Ieri, 2 noiembrie 2022, E.S. Dl. Nurbakh Rustemov, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România, a efectuat o vizită la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București).

E.S. Dl. Nurbakh Rustemov a evidențiat perspectivele cooperării dintre Kazahstan si România, precum și principalele reforme politice și socio-economice care au loc în țara sa de origine. Totodată, a menționat perspectivele bune pentru consolidarea contactelor în domeniile științei și cercetării, unde ICI București ar putea avea un aport semnificativ. În același timp, s-a discutat despre potențiale colaborări în zona de training, blockchain și securitate cibernetică.

Reprezentanții ICI București și-au exprimat deschiderea privind o relație de cooperare în domeniile evocate anterior, au prezentat proiectele desfășurate la nivelul institutului și direcțiile de dezvoltare. De asemenea, amintind evenimentele internaționale desfășurate de către entitatea română, a fost adresată E.S. domnul Rustemov invitația de a organiza împreună vizita unei delegații pe perioada următoarelor ediții ale Critical Infrastructure Protection Forum și International Cyber Diplomacy Conference.

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București reprezintă cel mai important institut de cercetare - dezvoltare şi inovare în domeniul Tehnologiilor Informaţiei şi Comunicaţiilor din România. Prin asumarea priorităţilor ştiinţifice şi tehnologice ale domeniului, misiunea ICI București o constituie consolidarea poziţiei câştigate.