vizita-incdi-ici.jpeg
ICI București

Vizită ICI la SELEC

Ieri, 27 septembrie, o delegație a Institutului de Cercetare și Dezvoltare în Informatică - ICI București, condusă de Adrian-Victor Vevera, directorul general, a efectuat o vizită de importanță strategică la sediul Southeast European Law Enforcement Center (SELEC), unde reprezentanții ICI au fost primiți de către Directorul General al SELEC, domnul Oğuz Serkant Akın.

La discuțiile strategice a participat și doamna Tanja Levajkovikj, director pentru Afaceri Interne și Juridice din cadrul SELEC. În cadrul acestei întâlniri semnificative, ambele instituții și-au prezentat în detaliu activitățile și obiectivele lor. ICI București, o instituție recunoscută pentru cercetarea și dezvoltarea în domeniul informaticii, a evidențiat contribuția sa la inovarea tehnologică și la dezvoltarea soluțiilor IT avansate.

Pe de altă parte, SELEC, un organism regional specializat în cooperarea în domeniul aplicării legii în regiunea Europei de Sud-Est, și-a subliniat misiunea de a facilita cooperarea dintre țările membre în ceea ce privește combaterea criminalității transfrontaliere, în special în domeniul criminalității organizate și a altor amenințări similare.

În timpul discuțiilor, s-a explorat potențialul de cooperare între cele două instituții. S-au identificat posibile puncte de contact între activitățile lor, în special în ceea ce privește utilizarea tehnologiilor informatice pentru îmbunătățirea eficienței eforturilor de aplicare a legii în regiunea Europei de Sud-Est.

Această vizită a reprezentat un pas important în direcția consolidării colaborării între ICI București și SELEC, deschizând drumul către viitoare proiecte și inițiative comune. Prin combinarea expertizei lor în domeniile informaticii și aplicării legii, cele două instituții au șansa de a contribui semnificativ la promovarea securității și a stabilității în regiunea Europei de Sud-Est, în beneficiul cetățenilor acestor țări.