participare-ici-bsda.jpeg
ICI București

Adrian-Victor Vevera, directorul general ICI București, a participat ca vorbitor la BSDA 2024

Adrian-Victor Vevera, directorul general al Institutului de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a participat ca vorbitor la cea de-a noua ediție a expo-conferinței internaționale Black Sea Defense & Aerospace (BSDA), care s-a desfășurat în perioada 22-24 mai 2024, la Romaero Băneasa.

„Inteligența artificială și quantum computing schimbă paradigma atât pentru atacatori, cât și pentru apărare. Aceste sisteme pot analiza rapid cantități enorme de date, fără a fi nevoie de supraveghere umană, ceea ce le face ideale pentru identificarea activităților suspecte și pentru apărarea împotriva amenințărilor avansate, rolul lor devenind și mai important în menținerea unui mediu online sigur.” a constatat Adrian-Victor Vevera, directorul general ICI București.

Prezentarea directorului general al institutului s-a axat pe securitatea cibernetică în infrastructurile critice ale spațiului cosmic, subliniind astfel angajamentul ICI București pentru misiunea de a promova excelența în cercetare și de a dezvolta soluții tehnologice de ultimă generație, menite să răspundă nevoilor critice ale societății moderne.

Conferința BSDA a reunit specialiști de top din domeniile apărării, securității și aerospațiale, oferind o platformă unică pentru schimbul de cunoștințe și prezentarea celor mai noi tehnologii și soluții. Reprezentanții ICI București au fost prezenți pe durata celor trei zile în Pavilionul C, la standul C1351, unde au prezentat oferta în domeniul forensic digital și securitate cibernetică, de la recuperarea dovezilor digitale și localizarea fișierelor și datelor șterse, criptate sau deteriorate, până la monitorizarea și protecția sistemelor cibernetice.

Evenimente recente

Listă completă
ro-edf.jpeg

ICI București a participat la evenimentul RO EDF Info Day 2024

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București a participat marți, 18 iunie 2024, la evenimentul RO EDF Info Day 2024, organizat la sediul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”. Evenimentul, dedicat informării entităților juridice din România despre inițiativa europeană Fondul European de Apărare (EDF), a oferit o platformă esențială pentru discuții și colaborări în domeniul tehnologiilor și echipamentelor de apărare.

aspen-institute.jpeg

ICI București a Participat la Masa Rotundă Organizată de Institutul Aspen România

ICI București a participat la masa rotundă organizată de Institutul Aspen România sub egida programului Aspen Technology & Society, care a avut loc în data de 18 iunie 2024. Evenimentul a fost un prilej important de dezbatere a principalelor provocări și oportunități generate de transformarea digitală și utilizarea Inteligenței Artificiale (IA) în contextul actual al României.

ici-f.jpeg

Participarea Directorului General ICI București la Forumul România Digitală

Adrian-Victor Vevera, directorul general ICI București, a participat la cea de-a șasea ediție a Forumului România Digitală, organizat de publicația Financial Intelligence. Evenimentul, desfășurat marți, 18 iunie 2024, a reunit reprezentanți ai autorităților și specialiști de renume din domeniul securității cibernetice pentru a dezbate subiecte esențiale legate de transformarea digitală a României.