participare-ici-bsda.jpeg
ICI București

Adrian-Victor Vevera, directorul general ICI București, a participat ca vorbitor la BSDA 2024

Adrian-Victor Vevera, directorul general al Institutului de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a participat ca vorbitor la cea de-a noua ediție a expo-conferinței internaționale Black Sea Defense & Aerospace (BSDA), care s-a desfășurat în perioada 22-24 mai 2024, la Romaero Băneasa.

„Inteligența artificială și quantum computing schimbă paradigma atât pentru atacatori, cât și pentru apărare. Aceste sisteme pot analiza rapid cantități enorme de date, fără a fi nevoie de supraveghere umană, ceea ce le face ideale pentru identificarea activităților suspecte și pentru apărarea împotriva amenințărilor avansate, rolul lor devenind și mai important în menținerea unui mediu online sigur.” a constatat Adrian-Victor Vevera, directorul general ICI București.

Prezentarea directorului general al institutului s-a axat pe securitatea cibernetică în infrastructurile critice ale spațiului cosmic, subliniind astfel angajamentul ICI București pentru misiunea de a promova excelența în cercetare și de a dezvolta soluții tehnologice de ultimă generație, menite să răspundă nevoilor critice ale societății moderne.

Conferința BSDA a reunit specialiști de top din domeniile apărării, securității și aerospațiale, oferind o platformă unică pentru schimbul de cunoștințe și prezentarea celor mai noi tehnologii și soluții. Reprezentanții ICI București au fost prezenți pe durata celor trei zile în Pavilionul C, la standul C1351, unde au prezentat oferta în domeniul forensic digital și securitate cibernetică, de la recuperarea dovezilor digitale și localizarea fișierelor și datelor șterse, criptate sau deteriorate, până la monitorizarea și protecția sistemelor cibernetice.