ici-event-automotive.jpeg
ICI București

Directorul General al ICI București a participat la Automotive R&D Power Breakfast

Adrian-Victor Vevera, Directorul General al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București a participat la cea de-a cincea ediție a conferinței Automotive R&D Power Breakfast, organizată de The Diplomat-Bucharest & Automotive Today.

Adrian-Victor Vevera a subliniat necesitatea colaborării între cercetători, autorități și companii pentru a dezvolta soluții sustenabile și inovatoare în industria auto: „Mașinile moderne sunt tot mai integrate cu software și componente digitale avansate, iar noi, la ICI București, ne implicăm activ în dezvoltarea și securizarea acestor tehnologii. Vehiculele autonome și electrice, dotate cu multiple conexiuni la internet, sunt vulnerabile la atacuri cibernetice de la distanță. În contextul unui spectru extins de posibile atacuri în sectorul automotive, ne concentrăm pe identificarea și prevenirea acestor amenințări. În acest sens, dezvoltăm aplicații interne și ne dorim să fim parteneri de încredere ai industriei. Prezența noastră la acest eveniment subliniază disponibilitatea și deschiderea noastră către colaborare.”

Conferința a reunit profesioniști și cercetători pentru a explora inovațiile recente și a forma parteneriate strategice în industria auto. Evenimentul a inclus prezentări și sesiuni de discuții pe teme esențiale precum finanțarea R&D, vehiculele definite prin software, infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice și provocări de securitate cibernetică. Automotive R&D Power Breakfast a oferit o platformă pentru schimbul de cunoștințe și formarea de parteneriate strategice, esențiale pentru dezvoltarea durabilă a industriei auto.

Evenimente recente

Listă completă
ro-edf.jpeg

ICI București a participat la evenimentul RO EDF Info Day 2024

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București a participat marți, 18 iunie 2024, la evenimentul RO EDF Info Day 2024, organizat la sediul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”. Evenimentul, dedicat informării entităților juridice din România despre inițiativa europeană Fondul European de Apărare (EDF), a oferit o platformă esențială pentru discuții și colaborări în domeniul tehnologiilor și echipamentelor de apărare.

aspen-institute.jpeg

ICI București a Participat la Masa Rotundă Organizată de Institutul Aspen România

ICI București a participat la masa rotundă organizată de Institutul Aspen România sub egida programului Aspen Technology & Society, care a avut loc în data de 18 iunie 2024. Evenimentul a fost un prilej important de dezbatere a principalelor provocări și oportunități generate de transformarea digitală și utilizarea Inteligenței Artificiale (IA) în contextul actual al României.

ici-f.jpeg

Participarea Directorului General ICI București la Forumul România Digitală

Adrian-Victor Vevera, directorul general ICI București, a participat la cea de-a șasea ediție a Forumului România Digitală, organizat de publicația Financial Intelligence. Evenimentul, desfășurat marți, 18 iunie 2024, a reunit reprezentanți ai autorităților și specialiști de renume din domeniul securității cibernetice pentru a dezbate subiecte esențiale legate de transformarea digitală a României.