ici-ev.jpeg
ICI București

Directorul General al ICI București, Adrian-Victor Vevera, a participat la evenimentul „TELECOM. Inovație și Evoluție continuă”

ICI București a fost reprezentat de Adrian-Victor Vevera, directorul general al institutului, la evenimentul „TELECOM. Inovație și Evoluție continuă”, organizat de FinMedia și revista Piața Financiara. Evenimentul a avut loc astăzi, 30 mai 2024, și a reunit numeroși experți și lideri din industria telecomunicațiilor.

Evenimentul a fost dedicat explorării dinamicii și expansiunii continue a sectorului telecom din România, fiind structurat într-o serie de dezbateri interactive și sesiuni informative. În cadrul acestora, Adrian-Victor Vevera a contribuit cu perspective valoroase privind inovația și evoluția tehnologică în domeniul telecomunicațiilor: „ În cadrul ICI București, Departamentul de Comunicații, Aplicații și Sisteme Digitale, responsabil de testarea rețelelor 5G, a demonstrat că aceste rețele permit transferul de date la viteze mult mai mari, ceea ce duce la un volum crescut de date transmis într-un timp mult mai scurt. Alte departamente care utilizează tehnologia 5G și care pot participa în proiecte naționale și internaționale în acest domeniu sunt Departamentul de Transformare Digitală și Guvernanță, împreună cu Departamentul Ingineria Software și a Sistemelor Complexe. Această tehnologie avansată este esențială pentru transmiterea datelor de tip big data, contribuind astfel la progresul și eficiența în diverse sectoare critice, precum sănătatea și transporturile. Utilizarea 5G în aceste domenii nu doar că îmbunătățește viteza și capacitatea de transmitere a datelor, dar deschide noi oportunități pentru inovare și dezvoltare, sprijinind astfel creșterea economică și îmbunătățirea calității vieții.”

Printre principalele subiecte discutate s-au numărat analiza performanțelor sectorului telecom la finalul anului 2023, tendințele și provocările majore din 2024, impactul modificărilor legislative asupra pieței de telecom, stadiul și obstacolele în implementarea tehnologiei 5G în România, dezvoltările tehnologice recente și securitatea rețelelor, sprijinul guvernamental pentru sectorul telecom – finanțare și proiecte pilot, rolul operatorilor de turnuri în accelerarea dezvoltării pieței, aplicațiile inovatoare și poveștile de succes în utilizarea noilor tehnologii, inclusiv AI în 5G.

Participanții au beneficiat de discuții interactive și prezentări din partea unor speakeri de renume. Întregul eveniment va fi reflectat într-un amplu material dedicat în numărul din iunie 2024 al revistei „Piața Financiară”.

Evenimente recente

Listă completă
ro-edf.jpeg

ICI București a participat la evenimentul RO EDF Info Day 2024

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București a participat marți, 18 iunie 2024, la evenimentul RO EDF Info Day 2024, organizat la sediul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”. Evenimentul, dedicat informării entităților juridice din România despre inițiativa europeană Fondul European de Apărare (EDF), a oferit o platformă esențială pentru discuții și colaborări în domeniul tehnologiilor și echipamentelor de apărare.

aspen-institute.jpeg

ICI București a Participat la Masa Rotundă Organizată de Institutul Aspen România

ICI București a participat la masa rotundă organizată de Institutul Aspen România sub egida programului Aspen Technology & Society, care a avut loc în data de 18 iunie 2024. Evenimentul a fost un prilej important de dezbatere a principalelor provocări și oportunități generate de transformarea digitală și utilizarea Inteligenței Artificiale (IA) în contextul actual al României.

ici-f.jpeg

Participarea Directorului General ICI București la Forumul România Digitală

Adrian-Victor Vevera, directorul general ICI București, a participat la cea de-a șasea ediție a Forumului România Digitală, organizat de publicația Financial Intelligence. Evenimentul, desfășurat marți, 18 iunie 2024, a reunit reprezentanți ai autorităților și specialiști de renume din domeniul securității cibernetice pentru a dezbate subiecte esențiale legate de transformarea digitală a României.