cyber diplomacy conference.jpeg
ICI București

ICI București a organizat prima ediție a conferinței internaționale în domeniul diplomației cibernetice

Astăzi, 17 mai 2022, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică – ICI București, prin Centrul său de Diplomație Cibernetică, cu suportul Ministerului Afacerilor Externe, a organizat prima ediție a conferinței internaționale în domeniul diplomației cibernetice - „Building global digitalisation: creating trust & security through cyber diplomacy”.

Evenimentul a avut forma unui forum de discuții la nivel înalt, acoperind starea actuală și tendințele digitalizării globale, precum și riscurile și provocările existente în spațiul cibernetic. Participanți la această conferință au fost lideri și factori de decizie din mediul academic, sectorul public și privat, precum și experți în securitate, cu reprezentarea a peste 35 țări.

Agenda conferinței a cuprins subiecte de actualitate, precum: „Digitalizarea globală – oportunități și riscuri. Nevoia de diplomație cibernetică”, „Securitate cibernetică – O abordare multistakeholder”, „Riscuri de securitate în spațiul cibernetic. Amenințări și interferențe hibride”, „Tehnologii emergente: instrumente pentru progres sau perturbare?”, „Importanța capitalului uman și consolidarea capacităților” și „Încrederea și securitatea în spațiul cibernetic. Cooperare globală”.

Prin intermediul acestui eveniment, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică a mai făcut un pas semnificativ în direcția unei mai bune integrări în spațiul internațional de cercetare și dezvoltare a societății informaționale, scopul conferinței fiind de a facilita cooperarea regională și internațională prin diplomație cibernetică.

Evenimente recente

Listă completă
co-organizator-ssima.jpeg

ICI București este co-organizator pentru cea de-a 6-a ediție a Școlii Internaționale de Imagistică cu Aplicații în Medicină (SSIMA)

Doi dintre membri ROHEALTH, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică - ICI București si Universitatea Politehnica din București, în parteneriat cu Primăria Oradea, organizează cea de-a 6-a ediție a Școlii Internaționale de Imagistică cu Aplicații în Medicină (SSIMA) în perioada 5-9 septembrie 2022.

ici-danubius-diplome.jpeg

ICI București și Universitatea „Danubius” din Galați au înmânat diplomele absolvenților primului curs organizat în parteneriat

Ieri, 30 iunie 2022, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București și Universitatea „Danubius” din Galați au înmânat diplomele absolvenților primului curs organizat în parteneriat, în baza protocolului de cooperare semnat în luna noiembrie a anului trecut.

cip2022.jpeg

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică a organizat CIP Forum V 2022

În perioada 14-16 iunie 2022, la Palatul Parlamentului, s-a desfășurat cea de-a cincea ediție a forumului internațional “CRITICAL INFRASTRUCTURE PROTECTION FORUM – CIP FORUM V 2022 - Critical Infrastructure Protection & Resilience Europe 2022”. Evenimentul a fost organizat de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, la inițiativa IF Idea Factory Think Tank, sub Înaltul Patronaj al Președintelui Camerei Deputaților –Marcel Ciolacu,