webinar.png
ICI București

ICI București a organizat webinarul „AI: Key to Successful Digital Transformation in Thailand and Romania”

Astăzi, 31 martie 2022, ICI București, împreună cu Ambasada Regatului Thailandei în România, a organizat webinarul „AI: Key to Successful Digital Transformation in Thailand and Romania”.

În acest context, au dezbătut subiecte referitoare la digitalizare reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Economiei și Societății Digitale din Thailanda, ai Agenției pentru Digitalizarea României, ai Agenției de Dezvoltarea Digitală a Guvernului (Thailanda), ai Centrului Național de Electronică și Calculatoare (Thailanda), EuroCC România, precum și ai celor două instituții organizatoare.

Colegii din cadrul ICI București, au adus în discuție atât tema „Aplicații avansate pentru inteligență artificială și big data”, cât și tema „Calcul de Înaltă Performanță (HPC) și inteligență artificială – proiecte de amploare în cadrul programului european EuroHPC JU: proiectul EuroCC”.

Prin intermediul acestui webinar Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică a mai făcut un pas semnificativ în direcția unei mai bune integrări în spațiul internațional de cercetare și dezvoltare a societății informaționale. Urmare webinarului realizat cu reprezentanți ai Regatului Thailandei, a fost propusă crearea unui grup de lucru interinstituțional în domeniul inteligenței artificiale, grup de lucru unde avem convingerea că fiecare membru va aduce un aport valoros.

Evenimente recente

Listă completă
co-organizator-ssima.jpeg

ICI București este co-organizator pentru cea de-a 6-a ediție a Școlii Internaționale de Imagistică cu Aplicații în Medicină (SSIMA)

Doi dintre membri ROHEALTH, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică - ICI București si Universitatea Politehnica din București, în parteneriat cu Primăria Oradea, organizează cea de-a 6-a ediție a Școlii Internaționale de Imagistică cu Aplicații în Medicină (SSIMA) în perioada 5-9 septembrie 2022.

ici-danubius-diplome.jpeg

ICI București și Universitatea „Danubius” din Galați au înmânat diplomele absolvenților primului curs organizat în parteneriat

Ieri, 30 iunie 2022, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București și Universitatea „Danubius” din Galați au înmânat diplomele absolvenților primului curs organizat în parteneriat, în baza protocolului de cooperare semnat în luna noiembrie a anului trecut.

cip2022.jpeg

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică a organizat CIP Forum V 2022

În perioada 14-16 iunie 2022, la Palatul Parlamentului, s-a desfășurat cea de-a cincea ediție a forumului internațional “CRITICAL INFRASTRUCTURE PROTECTION FORUM – CIP FORUM V 2022 - Critical Infrastructure Protection & Resilience Europe 2022”. Evenimentul a fost organizat de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, la inițiativa IF Idea Factory Think Tank, sub Înaltul Patronaj al Președintelui Camerei Deputaților –Marcel Ciolacu,