maroc.jpg
ICI București

ICI București a semnat un protocol de colaborare cu Le Conseil Provincial de Berkane, Maroc

În perioada 24-26 martie a.c., o delegație a Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică a efectuat o deplasare în Maroc, în cadrul căreia au participat la o întrevedere cu ministrul delegat pentru tranziție digitală și reforma administrației. Discuțiile s-au axat pe explorarea modalităților de cooperare bilaterală în domeniul digitalizării.

În contextul deplasării, reprezentanții ICI București și Le Conseil Provincial de Berkane au semnat un protocol de colaborare. „Semnarea acestui protocol de colaborare demonstrează, încă o dată, că, la ICI București, ne continuăm misiunea de a susține excelența în cercetare și inovare pentru o mai bună integrare în spațiul internațional de cercetare și dezvoltare a societății informaționale. Avem convingerea că prin această colaborare vom genera un impact pozitiv asupra viitoarelor noastre activități.” a declarat Directorul General al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, domnul Adrian Victor Vevera.

Totodată, membrii delegației au participat la cea de-a doua ediție a Forumului pentru Societatea Digitală, eveniment organizat la inițiativa Asociației pentru Dezvoltare Digitală din Maroc. Această ediție a avut ca temă „digitalizarea în slujba cetățenilor”, reunind cercetători și experți în domenii conexe digitalizării, inteligenței artificiale și orașelor inteligente.

Forumul a avut loc cu participarea guvernatorului provinciei Berkane, domnul Mohamed Ali Habouha, ambasadorul României la Rabat, doamna Maria Ciobanu, ambasadorul Republicii Coreea în Maroc, domnul Keeyong Chung și Directorul General al Agenției Orientale, domnul Mohamed Mbarki.

Evenimente recente

Listă completă
co-organizator-ssima.jpeg

ICI București este co-organizator pentru cea de-a 6-a ediție a Școlii Internaționale de Imagistică cu Aplicații în Medicină (SSIMA)

Doi dintre membri ROHEALTH, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică - ICI București si Universitatea Politehnica din București, în parteneriat cu Primăria Oradea, organizează cea de-a 6-a ediție a Școlii Internaționale de Imagistică cu Aplicații în Medicină (SSIMA) în perioada 5-9 septembrie 2022.

ici-danubius-diplome.jpeg

ICI București și Universitatea „Danubius” din Galați au înmânat diplomele absolvenților primului curs organizat în parteneriat

Ieri, 30 iunie 2022, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București și Universitatea „Danubius” din Galați au înmânat diplomele absolvenților primului curs organizat în parteneriat, în baza protocolului de cooperare semnat în luna noiembrie a anului trecut.

cip2022.jpeg

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică a organizat CIP Forum V 2022

În perioada 14-16 iunie 2022, la Palatul Parlamentului, s-a desfășurat cea de-a cincea ediție a forumului internațional “CRITICAL INFRASTRUCTURE PROTECTION FORUM – CIP FORUM V 2022 - Critical Infrastructure Protection & Resilience Europe 2022”. Evenimentul a fost organizat de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, la inițiativa IF Idea Factory Think Tank, sub Înaltul Patronaj al Președintelui Camerei Deputaților –Marcel Ciolacu,