image0-1.jpeg
ICI București

ICI București este reprezentat la conferința internațională „Impactul interferențelor informaționale asupra proceselor democratice/electorale”

În perioada 14-15 mai 2024, ICI București este reprezentat de Adrian-Victor Vevera, directorul general al institutului, la conferința internațională „Impactul interferențelor informaționale asupra proceselor democratice/electorale”, organizată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Generală de Protecție Internă. Evenimentul se desfășoară sub egida eforturilor Uniunii Europene de consolidare a rezilienței statelor membre și a instituțiilor europene în fața ingerințelor externe asupra proceselor electorale.

În contextul dinamicii geopolitice actuale, scrutinelor electorale de anul acesta le revine un rol central, evaluările indicând o probabilitate crescută a amplificării interferențelor informaționale din partea actorilor statali ostili. Astfel, conferința vizează creșterea nivelului de conștientizare atât la nivelul structurilor MAI și al celorlalte autorități publice responsabile de organizarea și derularea proceselor electorale, cât și la nivelul societății civile, cu privire la vulnerabilitățile, riscurile și amenințările generate de interferențele informaționale străine.

La eveniment participă oficiali din cadrul Serviciului European de Acțiune Externă (EEAS European External Action Service), Centrului de Excelență pentru Combaterea Amenințărilor Hibride (Hybrid CoE), Diviziei de Diplomație Publică a NATO (PUBLIC DIPLOMACY DIVISION), VIGINUM – serviciul tehnic și operațional din cadrul Republicii Franceze cu atribuții pentru asigurarea protecției împotriva ingerințelor străine, RESIST (UK) – Oficiul Prim-ministrului Guvernului Marii Britanii UK cu atribuții pe comunicare strategică, reprezentanți ai mediului academic și societății civile, precum și experți din structurile ce activează în domeniul securității naționale.

Evenimente recente

Listă completă
ro-edf.jpeg

ICI București a participat la evenimentul RO EDF Info Day 2024

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București a participat marți, 18 iunie 2024, la evenimentul RO EDF Info Day 2024, organizat la sediul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”. Evenimentul, dedicat informării entităților juridice din România despre inițiativa europeană Fondul European de Apărare (EDF), a oferit o platformă esențială pentru discuții și colaborări în domeniul tehnologiilor și echipamentelor de apărare.

aspen-institute.jpeg

ICI București a Participat la Masa Rotundă Organizată de Institutul Aspen România

ICI București a participat la masa rotundă organizată de Institutul Aspen România sub egida programului Aspen Technology & Society, care a avut loc în data de 18 iunie 2024. Evenimentul a fost un prilej important de dezbatere a principalelor provocări și oportunități generate de transformarea digitală și utilizarea Inteligenței Artificiale (IA) în contextul actual al României.

ici-f.jpeg

Participarea Directorului General ICI București la Forumul România Digitală

Adrian-Victor Vevera, directorul general ICI București, a participat la cea de-a șasea ediție a Forumului România Digitală, organizat de publicația Financial Intelligence. Evenimentul, desfășurat marți, 18 iunie 2024, a reunit reprezentanți ai autorităților și specialiști de renume din domeniul securității cibernetice pentru a dezbate subiecte esențiale legate de transformarea digitală a României.