Imagine WhatsApp 2024-05-15 la 09.19.27_9eb45733.jpg
ICI București

ICI București prezent la lansarea proiectului „România Cunoașterii”

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București a participat la lansarea proiectului „România Cunoașterii”, care a avut loc marți, 14 mai 2024, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din București. Acest proiect de amploare națională este inițiat de Academia Oamenilor de Știință din România, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

Proiectul „România Cunoașterii” are ca scop principal dezvoltarea României prin educație, știință, cercetare și tehnologie, esențiale pentru progresul economic și social. Acesta își propune să stabilească un forum național de dezbatere și un think-tank care să aducă împreună personalități remarcabile din diverse domenii, atât din țară, cât și din străinătate. Participanții includ oameni de știință, cercetători, academicieni, experți, decidenți politici și specialiști, toți colaborând pentru a găsi soluții durabile pentru dezvoltarea României.

„Ne bucurăm să facem parte din inițiativa „România Cunoașterii”. Această platformă ne permite să colaborăm cu experți de top și să contribuim la dezvoltarea unor strategii inovatoare pentru progresul României.”, a declarat Adrian-Victor Vevera, directorul general ICI București.

Temele abordate în cadrul proiectului includ educația, cercetarea și inovarea, comunicațiile, tehnologia informațiilor și inteligența artificială, dezvoltarea durabilă și reindustrializarea, agricultură ecologică și de performanță, sănătatea, cultură, civilizație și spiritualitate, energie și resurse minerale, resurse umane și politici sociale, ecologie, mediu și schimbări climatice și apărare, ordine publică și siguranță națională

Fiecare domeniu va fi organizat în paneluri conduse de experți de renume, care vor forma „grupuri de analiză și reflecție” ce se vor reuni periodic pentru a discuta și dezvolta idei și soluții. Aceste grupuri de lucru sunt deschise specialiștilor din academii, universități, instituții publice și Parlamentul României.

Evenimente recente

Listă completă
ro-edf.jpeg

ICI București a participat la evenimentul RO EDF Info Day 2024

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București a participat marți, 18 iunie 2024, la evenimentul RO EDF Info Day 2024, organizat la sediul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”. Evenimentul, dedicat informării entităților juridice din România despre inițiativa europeană Fondul European de Apărare (EDF), a oferit o platformă esențială pentru discuții și colaborări în domeniul tehnologiilor și echipamentelor de apărare.

aspen-institute.jpeg

ICI București a Participat la Masa Rotundă Organizată de Institutul Aspen România

ICI București a participat la masa rotundă organizată de Institutul Aspen România sub egida programului Aspen Technology & Society, care a avut loc în data de 18 iunie 2024. Evenimentul a fost un prilej important de dezbatere a principalelor provocări și oportunități generate de transformarea digitală și utilizarea Inteligenței Artificiale (IA) în contextul actual al României.

ici-f.jpeg

Participarea Directorului General ICI București la Forumul România Digitală

Adrian-Victor Vevera, directorul general ICI București, a participat la cea de-a șasea ediție a Forumului România Digitală, organizat de publicația Financial Intelligence. Evenimentul, desfășurat marți, 18 iunie 2024, a reunit reprezentanți ai autorităților și specialiști de renume din domeniul securității cibernetice pentru a dezbate subiecte esențiale legate de transformarea digitală a României.