eveniment-adm-locala.jpeg
ICI București

ICI București a organizat evenimentul „Digitalizare și Inovare în administrația publică”

Astăzi, 22 februarie 2024, ICI București, împreună cu Ghidul Primăriilor, a organizat evenimentul „Digitalizare și Inovare în administrația publică”.

Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București, a precizat în deschidere: „Mă bucur că sunteți prezenți în număr așa mare, demonstrând un angajament puternic pentru inovare și adaptabilitate în era digitală. Vă invit să urmăriți cu atenție exemplele de digitalizare, deoarece reprezintă un pas important către o administrație publică mai modernă și mai orientată spre nevoile cetățenilor. Am convingerea că această zi va fi nu doar informativă, ci și inspirațională, iar discuțiile noastre ne vor conduce spre soluții concrete și durabile pentru provocările pe care le întâmpinăm în era digitală.”

În cadrul evenimentului, peste 40 de unități administrativ-teritoriale au descoperit cum pot să beneficieze de tehnologii precum blockchain și NFT pentru a-și îmbunătăți serviciile publice și pentru a construi un brand puternic pentru orașul sau comuna pe care o reprezentau. Mai mult decât atât, luând parte la discuții concentrate pe securitatea cibernetică și dezvoltarea competențelor digitale, participanții au avut oportunitatea de a-și consolida cunoștințele în domeniul digital. Totodată, au fost prezentate platformele digitale de interoperabilitate care facilitează interacțiunea eficientă cu cetățenii, fiind exemplificate servicii de digitalizare pentru UAT-uri.

„Digitalizare și Inovare în Administrația Publică” a reprezentat o platformă pentru schimbul de idei și bune practici în ceea ce privește utilizarea tehnologiei în modernizarea serviciilor publice. Cu participarea activă a reprezentanților a peste 40 de UAT-uri, discuțiile au evidențiat angajamentul ferm pentru inovare și adaptare la noile cerințe ale societății digitale.