ici-participare-eveniment.jpeg
ICI București

ICI București a participat ca vorbitor la Forumul Euro-Atlantic de Reziliență

Adrian-Victor Vevera, directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București a participat, în calitate de vorbitor, la cea de a doua ediție a Forumului Euro-Atlantic de Reziliență, organizat de Centrul Euro-Atlantic de Reziliență la Palatul Parlamentului din București.

În panelul „Navigating towards Resilience : Technological Gamechangers”, realizat în parteneriat cu Institutul Hudson, discuțiile s-au axat pe tema tehnologiilor emergente și perturbatoare, care vor pătrunde în sectorul maritim, extinzându-și potențialul.

„Este evident că frontierele inovației și ale progresului tehnologic nu cunosc limite. Ne concentrăm adesea pe aplicațiile terestre ale tehnologiilor emergente, însă este imperativ să le recunoaștem potențialul și în alte zone. De la nave autonome la analize avansate de date, de la soluții de energie regenerabilă la securitate cibernetică maritimă, posibilitățile sunt nelimitate. Împreună, putem valorifica puterea inovației pentru a debloca potențialul vast al spațiului maritim.” a declarat Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București.

Partenerii de discuții din cadrul panelului au fost: Generalul Philippe Lavigne Comandantul Suprem Aliat pentru Transformare), Generalul Daniel Petrescu (Șeful Statului Major al Apărării), ES Andrei Muraru, Ambasadorul României în Statele Unite, Bryan Clark, Hudson Institute, Dr. Lawrence C. Schuette, Director pentru Inovare, Lockheed Martin Corporation, Patrick O'Neil, Chief Technology Officer, la BlackSky Erez Koren, Director Marketing și Business Development pentru securitate cibernetică, inteligență artificială și spațiu la Rafael, David Myers, președinte și CEO al UltiSat, Romeo Milea, Vodafone, dr. Peter Dombrowski, profesor de strategie la Naval War College, SUA, Dr. Arnold C. Dupuy, Școala postuniversitară navală, Energy Academic Group, iar moderatori au fost Patrick Tucker, editor pentru Știință și Tehnologie la Defense One și Sascha Fahrbach, gazdă TV, jurnalist și expert în securitate cibernetică la TVPWorld.

Deschiderea evenimentului a fost efectuată de Nicolae Ciucă (Președintele Senatului României, mesaj preînregistrat), Luminița Odobescu, Ministrul Afacerilor Externe, Mircea Abrudean (Secretar General, Guvernul României), Adrian Veștea (Ministrul Dezvoltării), Mircea Fechet (Ministrul Mediului), Achilleas Kanaris (CEO Vodafone România), Ramona Strugariu (Deputat în Parlamentul European), Hasit Thankey (Șeful Diviziei NATO pentru Politică și Planificare de Apărare pentru Activare și Reziliență), E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni (Ambasadorul Italiei în România), E.S. Prokopchuk Ihor (Ambasadorul Ucrainei în România), Michael Dickerson (adjunct al șefului misiunii, Ambasada SUA în România), Philipp Schweers (Șeful echipei de consultanță strategică, EUPM Moldova), Ștefan Săvulescu (Ministerul Afacerilor Interne, Romania), general Florin-Marian Barbu (Statul Major al Apărării, Forțele Armate Române) și Generalul de brigadă Marius-Haientz Patriche (Ministerul Afacerilor Interne).

Evenimente recente

Listă completă
viitor-asigurari.jpeg

ICI București a fost prezent la evenimentul „Viitorul asigurărilor în domeniul transporturilor, expedițiilor și logisticii”

ICI București a participat la prima ediție a evenimentului „Viitorul asigurărilor în domeniul transporturilor, expedițiilor și logisticii”, organizat de Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv. Evenimentul a avut loc la Palatul Camerei de Comerț și Industrie București.

hpc-ai.jpeg

ICI București a organizat evenimentul online dedicat inovațiilor open-source în HPC și AI

ICI București, prin Centrul Național de Competență pentru High-Performance Computing (RoNCC), a organizat evenimentul online „Harnessing HPC and AI: Open Source Innovations and Real-World Applications”, desfășurat luni, 16 decembrie 2024. Webinarul a reunit experți din domeniul High-Performance Computing (HPC) și al Inteligenței Artificiale (AI), punând accent pe utilizarea instrumentelor open-source, cum ar fi Scikit-learn, în ecosistemul HPC.

stronger-europe.jpeg

ICI București a participat la conferința aniversară „Împreună pentru o Europă mai puternică! IER@25”

ICI București a participat la conferința aniversară organizată de Institutul European din România (IER) cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate. Evenimentul, desfășurat joi, 12 decembrie 2024, cu tema „Împreună pentru o Europă mai puternică! IER@25”, a reunit oficiali guvernamentali, experți, jurnaliști și membri ai mediului academic, consolidând dialogul privind viitorul României în Uniunea Europeană.