participare-conferinta-ministeriala.jpeg
ICI București

ICI București a participat la Conferința Ministerială a Inițiativei Celor Trei Mări privind Transformarea Digitală

În data de 22 mai 2023, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI București a participat la Conferința Ministerială a Inițiativei Celor Trei Mări privind Transformarea Digitală.

Evenimentul organizat de Atlantic Council și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a avut loc la București, la Palatul Parlamentului, reunind reprezentanți ai guvernelor și parlamentelor țărilor participante la Inițiativei Celor Trei Mări cu părți interesate din Europa și Statele Unite pentru îmbunătățirea dimensiunii digitale și schimburi de idei în pregătirea Summit-ului Inițiativei Celor Trei Mări ce va avea loc în septembrie.

„Evenimentul a fost o oportunitate grozavă de a împărtăși a cunoștințe, de a crea rețele și de a forma parteneriate cu lideri din industrie, factori de decizie și experți din Europa și Statele Unite. Am convingerea că rezultatele acestui eveniment vor juca un rol semnificativ în modelarea viitorului digital al Inițiativei celor Trei Mări. Prin generarea de idei și stabilirea de colaborări, putem folosi tehnologia și inovarea pentru a stimula prosperitatea economică, a favoriza integrarea regională și a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor.” a declarat Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București.

În deschiderea conferinței, au participat domnul Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, E.S. Kathleen Kavalec, Ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, doamna Luminița Odobescu, Consilier Prezidențial la Administrația Prezidențială, domnul Mircea Abrudean, Șeful Cancelariei Prim-Ministrului României.

Scopul Inițiativei Celor Trei Mări este de a stimula creșterea economică în țările din Europa Centrală și de Est prin promovarea investițiilor în proiecte care îmbunătățesc domenii precum energia, transportul și conectivitatea digitală între țările participante la inițiativă.

Evenimente recente

Listă completă