uniting-competences-for-a-stronger-europe.jpeg
ICI București

ICI București a participat la conferința „Uniting Competences for a Stronger Europe”

În perioada 7 – 9 septembrie 2022, EuroCC România – Centrul Național de Competențe în High Performance Computing (HPC) a participat la conferința organizată de către EuroCC și CASTIEL în Muntenegru, cu tema „Uniting Competences for a Stronger Europe”.

În cadrul evenimentului, prima zi a fost dedicată doar Centrelor Naționale de Competențe (NCC-uri), axându-se pe întâlnirile grupurilor de lucru din fiecare țară. Discuțiile au pornit de la prezentarea proiectelor EuroCC și CASTIEL și au continuat cu importanța NCC-urilor, poveștile lor de succes și viitorul acestora.

Următoarele două zile au fost deschise publicului, acoperind subiecte din domeniul tehnologiilor HPC, HPDA (High Performance Data Analysis), AI (Artificial Intelligence), machine learning, simulări computaționale etc.

Conferința a reunit peste 200 de experți din 33 de țări membre ale EuroHPC JU – Joint Undertaking for European High Performance Computing în cadrul programului Orizont 2020.

Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Informatică – ICI București operează ca Centru de Competență în cadrul proiectului EuroCC - „European National Competence Centers in the framework of EuroHPC”. Prin intermediul acestui centru, se creează o rețea de competențe în HPC ce operează ca interfață de facilitare a accesului la resurse și capabilități în acest domeniu, atât din România cât și din Europa (prin rețeaua EuroCC). Astfel, centrul oferă resurse valoroase pentru utilizatorii din România din mediul privat și industrie, pentru instituțiile publice, instituțiile de învățământ și de cercetare, utilizatorii și furnizorii de servicii IT precum și alte entități interesate.

Evenimente recente

Listă completă
participare-forum-de-cooperare.jpeg

Participarea ICI București la Forumul de Cooperare a Guvernării Digitale Coreea de Sud - România

Astăzi, 29 noiembrie 2022, o delegație a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a participat la Forumul de Cooperare a Guvernării Digitale Coreea de Sud – România, care s-a desfășurat la București.

conferinta-17.jpeg

ICI București organizează ediția cu numărul 20 a Conferinței Naționale de Învățământ Virtual – CNIV 2022

Astăzi, 25 noiembrie 2022, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) organizează ediția cu numărul 20 a Conferinței Naționale de Învățământ Virtual în format hibrid, în București, și online. Reprezentanți importanți ai educației românești se reunesc astăzi sub auspiciile acestui un eveniment academic cu tradiție care are loc concomitent cu International Conference on Virtual Learning – ICVL, unde sunt invitați și participanți din alte țări.

global-cybersecurity-forum-participare.jpeg

ICI București participă la Global Cybersecurity Forum, în Arabia Saudită

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) participă, în perioada 9-10 noiembrie 2022, la Global Cybersecurity Forum cu tema „Rethinking the Global Cyber Order”, în Riad, Arabia Saudită. Adrian-Victor Vevera, directorul general al institutului, a fost invitat să participe la dezbaterea pe tema competiției: Fierce Competition - The Battle Over Cyber Talent and the Driving Forces of Talent Concentration, împreună cu [...]