consolidarea-rezilientei.jpeg
ICI București

ICI București a participat la evenimentul „Consolidarea rezilienței energetice regionale la amenințări hibride. Rolul diplomației”

Ieri, 2 martie 2023, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a participat la masa rotundă cu tema „Consolidarea rezilienței energetice regionale la amenințări hibride. Rolul diplomației”. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Afacerilor Externe în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative și s-a desfășurat la Palatul Parlamentului.

Directorul General al ICI București, Adrian Victor Vevera, în calitate de vorbitor al panelului „Dezinformarea și securitatea energetică. Rolul diplomației”, a subliniat faptul că este nevoie de o consolidare a rezilienței și a securității energetice, contracarând amenințările hibride, inclusiv dezinformarea. Prin intermediul eforturilor diplomatice, pot fi prevenite campaniile de dezinformare, promovând acordurile internaționale privind schimbul de informații și transparența, construind relații bazate pe încredere. Totodată, acesta a menționat rolul diplomației în dezvoltarea unor standarde comune de securitate cibernetică pentru a proteja infrastructura energetică de eventualele atacuri cibernetice.

La discuția moderată de Ana Otilia Nuțu, Expert Forum (EFOR) și co-chair Eastern Partnership Civil Society Forum (EaP CSF), au participat Tatiana Iosiper, Reprezentantul Special pentru Energie și Diplomație Climatică în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Alina Bărgăoanu, decanul Facultății de Comunicare și Relații Publice SNSPA, Silvia Vlăsceanu, directorul executiv al Asociației HENRO.