aspen-institute.jpeg
ICI București

ICI București a Participat la Masa Rotundă Organizată de Institutul Aspen România

ICI București a participat la masa rotundă organizată de Institutul Aspen România sub egida programului Aspen Technology & Society, care a avut loc în data de 18 iunie 2024. Evenimentul a fost un prilej important de dezbatere a principalelor provocări și oportunități generate de transformarea digitală și utilizarea Inteligenței Artificiale (IA) în contextul actual al României.

În cadrul discuțiilor, s-au abordat teme esențiale pentru viitorul digital al României, subliniind necesitatea dezvoltării rapide a competențelor digitale pentru a face față schimbărilor tehnologice accelerate. Specialiștii prezenți au evidențiat rolul critic al IA generative (Generative AI) în creșterea competitivității companiilor și în menținerea unui climat de încredere pentru utilizatorii acestor tehnologii, protejând în același timp viața privată și datele personale.

Evenimentul a avut loc în format Chatham House, asigurând un mediu deschis pentru schimbul de idei între participanți. Directorul general ICI București, Adrian-Victor Vevera, a contribuit activ la discuții, aducând în prim-plan expertiza instituției în domeniul cercetării și dezvoltării informatice, precum și proiectele de succes în domeniul digitalizării și securității cibernetice.

Printre temele discutate, s-a numărat și Planul Național de Acțiune privind Deceniul Digital pentru România, care își propune ca România să recupereze decalajele în ceea ce privește utilizarea noilor tehnologii. De asemenea, s-a discutat despre tendința crescătoare a pieței Generative AI în România, prognozată să crească de la 130 milioane USD în 2025 la peste 700 milioane USD în 2030.