co-organizator-ssima.jpeg
ICI București

ICI București este co-organizator pentru cea de-a 6-a ediție a Școlii Internaționale de Imagistică cu Aplicații în Medicină (SSIMA)

Doi dintre membri ROHEALTH, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică - ICI București si Universitatea Politehnica din București, în parteneriat cu Primăria Oradea, organizează cea de-a 6-a ediție a Școlii Internaționale de Imagistică cu Aplicații în Medicină (SSIMA) în perioada 5-9 septembrie 2022.

Aflat sub egida celei mai prestigioase societăți profesionale din acest domeniu, The Medical Image Computing and Computer Assisted Intervention Society (MICCAI), evenimentul ce se va desfășura la Oradea, reunește specialiști de talie mondială, profesori de la universități de prestigiu, reprezentanți ai companiilor din domeniu, factorii de decizie politică, precum și participanții din diferite medii profesionale.

În cadrul SSIMA, vor fi prezentate si discutate ultimele inovații in domeniul medical precum aplicații ale inteligentei artificiale sănătate (colonoscopia digitala, patient twinning pentru terapia de precizie, algoritmul care determina riscul de deces si momentul apariției acestuia la persoanele cu boli cardiovasculare), ultimele inovații din chirurgie robotică dar si design thinking si investiții in sănătate.

Conferința academică SSIMA constă în trei tipuri de evenimente:

  1. Prelegeri interactive cu cercetători de talie mondială în domeniul tehnologiei medicale;
  2. Discuții la masa rotundă între liderii din domeniul sănătății (directori de spitale, factori de decizie politică și alți factori de decizie la nivel înalt) pentru a promova cooperarea și înțelegerea;
  3. Sesiuni practice pentru participanți, conduse de cercetători de top și lideri în domeniu, pentru înțelegerea aplicațiilor practice și exersarea muncii în echipă.

De asemenea, vor fi organizate 2 workshop-uri: Deep Learning in Medical Imaging (prof. Bart Romeny, Eindhoven University of Technology) și Fundamental skills in scientific writing and presentations (prof. Alex Frangi, University of Leeds, UK).

Pentru organizațiile din domeniul sănătății, va fi organizat un panel pe tema managementului situațiilor de urgență si a digitalizării spitalelor. Acest panel va fi găzduit de profesorul Michael Halberthal (Directorul general al spitalului Rambam din Israel).

Pentru a consulta lista completă a speakerilor confirmați, precum și pentru a afla detalii referitoare la înscriere, vă invităm să accesați website-ul dedicat: www.ssima.eu.

Evenimente recente

Listă completă
WhatsApp Image 2024-04-25 at 15.33.16.jpeg

ICI București a participat la conferința „Criminalitatea cibernetică în perioada digitalizării economiei și în vreme de război”

Joi, 25 aprilie 2024, ICI București a participat la cea de-a treia ediție a conferinței „Criminalitatea cibernetică în perioada digitalizării economiei și în vreme de război”, organizată de Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv, având ca parteneri Camera de Comerț și Industrie București, NutriLife și Romsym Data.

idei care schimbă România.jpg

ICI București a participat la conferința „Idei care schimbă România”

ICI București a participat, în perioada 23-24 aprilie 2024, la conferința „Idei care schimbă România”, eveniment organizat de Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaților în parteneriat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România și Directoratul Național de Securitate Cibernetică.

Bucharest Business Leaders.jpg

ICI București a participat la două sesiuni Bucharest Leaders' Summit

Vineri, 19 aprilie 2024, și luni, 22 aprilie 2024, ICI București a participat la două sesiuni din cadrul Bucharest Leaders' Summit, eveniment organizat de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Media Group MediaUno și Institutul Național de Statistică. Subiectele abordate au fost „Conectăm viitorul: Digitalizarea și securitatea cibernetică a României” și „Orizonturi noi: Catalizarea progresului prin cercetare și inovare”.