conferinta-17.jpeg
ICI București

ICI București organizează ediția cu numărul 20 a Conferinței Naționale de Învățământ Virtual – CNIV 2022

Astăzi, 25 noiembrie 2022, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) organizează ediția cu numărul 20 a Conferinței Naționale de Învățământ Virtual în format hibrid, în București, și online.

Reprezentanți importanți ai educației românești se reunesc astăzi sub auspiciile acestui un eveniment academic cu tradiție care are loc concomitent cu International Conference on Virtual Learning – ICVL, unde sunt invitați și participanți din alte țări.

„În urmă cu 20 ani, când a fost inițiat acest proiect, învățământul virtual era, poate, privit cu scepticism, însă astăzi este considerat o necesitate a societății informaționale. Astfel, ne bucurăm să continuăm tradiția acestei conferințe de succes, care aduce împreună specialiști din domeniul eLearning, cercetători, profesori din învăţământul universitar şi preuniversitar, inspectori, consilieri, pedagogi, psihologi, elevi și studenți.” a spus în deschiderea evenimentului Carmen-Elena Cîrnu, președintele CNIV – ICVL și directorul științific al ICI București.

Temele abordate anul acesta sunt: Instructional Design în Era Digitală, Tehnologii & Laborator Virtual (TECH), Soluții Software (SOFT), Schimbarea Învățământului prin Adoptarea Tehnologiilor Disruptive, Dinamica de Grup Online și Dimensiunile Netehnolgice ale Învățării Digitale.

Fenomenul CNIV - ICVL aduce în atenția celor interesați proiectele de educație virtuală românească și internațională și cercetările științifice inspirate din tendințele educaționale din domeniul eLearning-ului. CNIV oferă tuturor actorilor implicați în educație posibilitatea de a face schimb de experiență, creează oportunități pentru viitoare proiecte comune, fiind o comunitate reală și creativă pentru stimularea educației virtuale.