workshop.jpeg
ICI București

ICI București organizează workshop-ul și seminarul interregional “Regional responses to COVID-19 crisis on Home Care ICT sector”

În perioada 20-21 septembrie 2022, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI București, organizează, la București, workshop-ul și seminarul interregional “Regional responses to COVID-19 crisis on Home Care ICT sector” în cadrul proiectului Interreg Europe HoCare.

Evenimentul urmărește realizarea unui schimb de experiență între reprezentanții tuturor partenerilor din proiect și a invitaților acestora. Vor fi prezentate rapoartele regionale realizate pe parcursul derulării proiectului. Totodată, vor fi evidențiate bune practici care au vizat modul în care criza COVID-19 a avut impact asupra îngrijirii la domiciliu, asupra măsurilor posibile de a face față și pentru recuperarea din criză, precum și cu privire la modul în care politicile de dezvoltare regională pot fi îmbunătățite pentru o mai bună confruntare și o recuperare mai rapidă din această situație fără precedent.

La eveniment vor fi prezenți participanți din alte 7 țări: Cipru, Slovenia, Bulgaria, Lituania, Ungaria, Portugalia și Cehia.

ICI București este partener în cadrul proiectului INTERREG EUROPE ”Delivery of innovative solutions for Home Care by strengthening quadruple-helix cooperation in regional innovations chains -HoCare” (Furnizarea de soluții inovative pentru îngrijirea la domiciliu prin consolidarea cooperării bazată pe elicoida cvadruplă in lanțurile regionale de inovare– HoCare). Extensia proiectului HoCare în perioada octombrie 2021 – septembrie 2022 a fost obținută în cadrul celui de-al 5-lea apel de propuneri al INTERREG EUROPE pentru a mapa răspunsul politicilor regionale/naționale la impactul crizei COVID-19 în tematica proiectului.

Evenimente recente

Listă completă
participare-forum-de-cooperare.jpeg

Participarea ICI București la Forumul de Cooperare a Guvernării Digitale Coreea de Sud - România

Astăzi, 29 noiembrie 2022, o delegație a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a participat la Forumul de Cooperare a Guvernării Digitale Coreea de Sud – România, care s-a desfășurat la București.

conferinta-17.jpeg

ICI București organizează ediția cu numărul 20 a Conferinței Naționale de Învățământ Virtual – CNIV 2022

Astăzi, 25 noiembrie 2022, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) organizează ediția cu numărul 20 a Conferinței Naționale de Învățământ Virtual în format hibrid, în București, și online. Reprezentanți importanți ai educației românești se reunesc astăzi sub auspiciile acestui un eveniment academic cu tradiție care are loc concomitent cu International Conference on Virtual Learning – ICVL, unde sunt invitați și participanți din alte țări.

global-cybersecurity-forum-participare.jpeg

ICI București participă la Global Cybersecurity Forum, în Arabia Saudită

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) participă, în perioada 9-10 noiembrie 2022, la Global Cybersecurity Forum cu tema „Rethinking the Global Cyber Order”, în Riad, Arabia Saudită. Adrian-Victor Vevera, directorul general al institutului, a fost invitat să participe la dezbaterea pe tema competiției: Fierce Competition - The Battle Over Cyber Talent and the Driving Forces of Talent Concentration, împreună cu [...]