global-cybersecurity-forum-participare.jpeg
ICI București

ICI București participă la Global Cybersecurity Forum, în Arabia Saudită

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) participă, în perioada 9-10 noiembrie 2022, la Global Cybersecurity Forum cu tema „Rethinking the Global Cyber Order”, în Riad, Arabia Saudită.

Adrian-Victor Vevera, directorul general al institutului, a fost invitat să participe la dezbaterea pe tema competiției: Fierce Competition - The Battle Over Cyber Talent and the Driving Forces of Talent Concentration, împreună cu Flavio Aggio, Chief Information Security Officer (CISO), Organizația Mondială a Sănătății, și George Patsis, CEO, Obrela Security Industries. Panelul a fost moderat de către Sasha Qadri, jurnalist.

„Competiția pe piața de muncă în sectorul securității cibernetice este dificilă, însă ca soluție pentru această situație am început să lucrăm cu tineri în internship, o parte din ei alegând să își continue parcursul profesional în institut. Având capabilități interne de formare, oferim training în securitatea cibernetică în cadrul ICI București, dar și extern, pentru ca resursa umană să fie foarte bine pregătită. Din păcate, creșterea accelerată a criminalității cibernetice este evidentă, iar companiile care nu investesc în oameni specializați în domeniul securității cibernetice sunt cele care măresc decalajele în acest domeniu. ” a spus Adrian-Victor Vevera în cadrul forumului.

Evenimentul reunește experți de top din zona guvernamentală, sectorul privat, societatea civilă și din mediul academic pentru a cataliza schimbările socio-economice către un spațiu cibernetic mai sigur și pentru a promova agenda globală de securitate cibernetică.

Evenimente recente

Listă completă
participare-forum-de-cooperare.jpeg

Participarea ICI București la Forumul de Cooperare a Guvernării Digitale Coreea de Sud - România

Astăzi, 29 noiembrie 2022, o delegație a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a participat la Forumul de Cooperare a Guvernării Digitale Coreea de Sud – România, care s-a desfășurat la București.

conferinta-17.jpeg

ICI București organizează ediția cu numărul 20 a Conferinței Naționale de Învățământ Virtual – CNIV 2022

Astăzi, 25 noiembrie 2022, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) organizează ediția cu numărul 20 a Conferinței Naționale de Învățământ Virtual în format hibrid, în București, și online. Reprezentanți importanți ai educației românești se reunesc astăzi sub auspiciile acestui un eveniment academic cu tradiție care are loc concomitent cu International Conference on Virtual Learning – ICVL, unde sunt invitați și participanți din alte țări.

global-cybersecurity-forum-participare.jpeg

ICI București participă la Global Cybersecurity Forum, în Arabia Saudită

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) participă, în perioada 9-10 noiembrie 2022, la Global Cybersecurity Forum cu tema „Rethinking the Global Cyber Order”, în Riad, Arabia Saudită. Adrian-Victor Vevera, directorul general al institutului, a fost invitat să participe la dezbaterea pe tema competiției: Fierce Competition - The Battle Over Cyber Talent and the Driving Forces of Talent Concentration, împreună cu [...]