ici-buc-cluj.jpeg
ICI București

Participarea ICI București la inaugurarea noului terminal de la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a participat la inaugurarea noului terminal de plecări al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca. Evenimentul s-a desfășurat astăzi, 5 iunie 2024, fiind prezenți președintele Senatului, Nicolae Ciucă, premierul Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, senatorul Vasile Dîncu, eurodeputații Daniel Buda și Rareș Bogdan, fostul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, primarul Emil Boc, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe și mitropolitul Clujului, IPS Andrei.

Extinderea terminalului de plecări reprezintă un proiect major de modernizare, finanțat din fonduri europene și bugetul național, cu scopul de a îmbunătăți capacitatea și eficiența operațională a aeroportului. Noul terminal, extins cu aproximativ 7.200 metri pătrați, va permite o gestionare mai bună a fluxului de pasageri și va reduce timpii de așteptare la formalitățile de check-in și control de securitate.

ICI București, în calitate de partener al Asociației Aeroporturilor din România, își reafirmă angajamentul de a susține dezvoltarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare din țară, contribuind la implementarea soluțiilor tehnologice avansate care îmbunătățesc experiența pasagerilor și eficiența operațională a aeroporturilor.

Evenimente recente

Listă completă
ro-edf.jpeg

ICI București a participat la evenimentul RO EDF Info Day 2024

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București a participat marți, 18 iunie 2024, la evenimentul RO EDF Info Day 2024, organizat la sediul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”. Evenimentul, dedicat informării entităților juridice din România despre inițiativa europeană Fondul European de Apărare (EDF), a oferit o platformă esențială pentru discuții și colaborări în domeniul tehnologiilor și echipamentelor de apărare.

aspen-institute.jpeg

ICI București a Participat la Masa Rotundă Organizată de Institutul Aspen România

ICI București a participat la masa rotundă organizată de Institutul Aspen România sub egida programului Aspen Technology & Society, care a avut loc în data de 18 iunie 2024. Evenimentul a fost un prilej important de dezbatere a principalelor provocări și oportunități generate de transformarea digitală și utilizarea Inteligenței Artificiale (IA) în contextul actual al României.

ici-f.jpeg

Participarea Directorului General ICI București la Forumul România Digitală

Adrian-Victor Vevera, directorul general ICI București, a participat la cea de-a șasea ediție a Forumului România Digitală, organizat de publicația Financial Intelligence. Evenimentul, desfășurat marți, 18 iunie 2024, a reunit reprezentanți ai autorităților și specialiști de renume din domeniul securității cibernetice pentru a dezbate subiecte esențiale legate de transformarea digitală a României.