ici-buc-cluj.jpeg
ICI București

Participarea ICI București la inaugurarea noului terminal de la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a participat la inaugurarea noului terminal de plecări al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca. Evenimentul s-a desfășurat astăzi, 5 iunie 2024, fiind prezenți președintele Senatului, Nicolae Ciucă, premierul Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, senatorul Vasile Dîncu, eurodeputații Daniel Buda și Rareș Bogdan, fostul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, primarul Emil Boc, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe și mitropolitul Clujului, IPS Andrei.

Extinderea terminalului de plecări reprezintă un proiect major de modernizare, finanțat din fonduri europene și bugetul național, cu scopul de a îmbunătăți capacitatea și eficiența operațională a aeroportului. Noul terminal, extins cu aproximativ 7.200 metri pătrați, va permite o gestionare mai bună a fluxului de pasageri și va reduce timpii de așteptare la formalitățile de check-in și control de securitate.

ICI București, în calitate de partener al Asociației Aeroporturilor din România, își reafirmă angajamentul de a susține dezvoltarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare din țară, contribuind la implementarea soluțiilor tehnologice avansate care îmbunătățesc experiența pasagerilor și eficiența operațională a aeroporturilor.