organizare-eveniment-roncc-hpc.jpeg
ICI București

RoNCC, din cadrul ICI București, a organizat evenimentul “HPC and AI Technologies: Accelerating Innovation through Collaboration”

Centrul Național de Competențe HPC – RoNCC, din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI București, a organizat, în perioada 27-28 septembrie 2023, evenimentul “HPC and AI Technologies: Accelerating Innovation through Collaboration”, care s-a desfășurat la București.

Pe durata celor două zile, au fost prezente peste 100 persoane interesate de domeniile High Performance Computing (HPC) și inteligență artificială, care au participat activ la prezentările celor 22 vorbitori din 7 țări (Austria, Estonia, Italia, Letonia, Muntenegru, România și Țările de Jos).

Evenimentul a avut ca scop dezvoltarea ecosistemului HPC din România, prin prezentarea unor aplicații de succes în tematica HPC și discutarea tendințelor emergente, provocărilor actuale și viitoare, precum și oportunităților referitoare la aceste noi tehnologii. Totodată, în prima zi a evenimentului, a avut loc sesiunea de pregătire „Introducere în supercomputere”, unde subiectele principale au fost arhitectura supercomputerelor, utilizarea eficientă a resurselor și modalități de optimizare a performanței.

Acest eveniment s-a adresat atât mediului privat (industrie, IMM-uri, start-up-uri), cât și mediului public (universități, administrație publică, institute de cercetare-dezvoltare etc.) și a reprezentat o oportunitate de a explora problematica HPC, un prilej de networking și schimb de cunoștințe. Împreună, contribuim la avansul tehnologic și deschidem noi orizonturi în domeniul High-Performance Computing.