PROGRAM NAȚIONAL DE CERCETARE PNCDI II (2013 - 2017)

CALCULOS Arhitectură cloud pentru o bibliotecă deschisă de blocuri funcționale logice reutilizabile pentru sisteme optimizate

Director de proiect: Dr. ing. Vasile SIMA – CS I

CALCULOS a propus o platformă bazată pe cloud pentru servicii de proiectare şi validare ce vor asigura suport pentru o bază de date deschisă şi acces la soluții algoritmice standardizate.


MAI MULTE DETALII

Conectivitatea funcțională în stare de repaos în tulburările motorii – biomarkeri noninvazivi ai patologiei (NEUROCON)

Responsabil de proiect: Dr. ing. Liviu BADEA – CS I

Studierea modificărilor conectivității funcționale la nivelul ariilor cerebrale critice implicate în maladia Parkinson utilizând ca metodă de investigație rezonanța magnetică funcțională în stare de repaos.


MAI MULTE DETALII

Aplicație pentru conversia de text în voce sintetică cu recunoașterea automată a limbii

Responsabil de proiect ICI București: Dr. ec. Costin PRIBEANU – CS I

Scopul proiectului a constat în realizarea unei aplicații informatice capabilă să recunoască limba în care este scris un text şi să îl redea prin voce sintetică corespunzătoare cu limba acestuia.


MAI MULTE DETALII

Model experimental pentru detecția și diagnoza schimbărilor în procese vibratorii folosind tehnici avansate de măsurare și analiză bazate pe model

Responsabil de proiect ICI București: Dr. ing. Theodor D. POPESCU – CS I

Obiectivul general al proiectului a constat în realizarea unui model experimental pentru monitorizarea proceselor vibratorii în vederea detecției şi diagnozei schimbărilor (CDD), folosind tehnici avansate de măsurare şi analiză bazate pe model.


MAI MULTE DETALII

Sistem mecatronic inovativ pentru controlul inelelor de rulmenți prelucrate de mașini CNC ca factor de optimizare a calității suprafețelor prelucrate

Responsabil de proiect ICI București: Dr. ing. Theodor D. POPESCU – CS I

Proiectul a urmărit integrarea controlului total al inelelor de rulmenți în tehnologia de fabricație pentru: asigurarea calității rulmenților, furnizarea de informații asupra procesului tehnologic și controlul acestuia.


MAI MULTE DETALII

Prelungirea vieții active pentru o îmbătrânire independentă și sănătoasă – ProActive Ageing

Responsabil de proiect ICI București: Ing. Marilena IANCULESCU – CS III

Proiectul ProActive Ageing și-a propus să contribuie la o mai bună incluziune socială a persoanelor care îmbătrânesc prin furnizarea unor servicii bazate pe tehnologii IT moderne care să faciliteze și promoveze accesul acestui grup vulnerabil la educație pe tot parcursul vieții și la susținerea serviciilor de asistență medicale specifice. Au fost dezvoltate instrumente informatice practice, motivante, de încredere și prietenoase dedicate persoanelor care îmbătrânesc, profesioniștilor din domeniul sănătății, (ne)specialiștilor care îngrijesc această categorie de pacienți.


MAI MULTE DETALII

Mediu de dezvoltare și Programa Analitică pentru implementarea de jocuri educaționale – DESiG

Responsabil de proiect: Dr. Carmen Elena CÎRNU – CS II

Proiectul DESiG a propus o abordare inovatoare care integrează concepte tehnice și pedagogice asociate jocurilor educaționale și care vizează facilitarea comunicării cu aplicații externe (exemplu: LMS).


MAI MULTE DETALII